Кулінарна спадщина. Мацик

Мацик – сиров'ялене свинне м'ясо із натуральними спеціями і травами. Для приготування продукту використовується тільки відбірна свинина, вирощена без застосування харчових добавок і стимуляторів росту.

Історія мацика почалася у сиву давнину, коли не існувало сучасних технологій зберігання м'яса. Його розробляли перед Різдвом. Відбірне м'ясо нарізали шматочками,солили, бо не було кращого консерванту, аніж сіль. Смакові якості такого продукту можна було оцінити не раніше, як через три місяці. Доброю славою мацики користувались у козаків, чумаків, купців, мандрівників і косарів.

Сьогодні ми маємо у своєму арсеналі набір різноманітних прянощів, які можуть урізноманітнити смак мацика і перетворити його на прекрасну закуску до різноманітних напоїв. Це пікантна добавка до меню ресторанів і пивних барів, адже особливо мацик смакує із пивом, вином і як закуска до столу. Це смачнийпродукт, ситний, корисний для здоров'я, справжній делікатес для гурманів.

Скуштувати і придбати цю унікальну і дуже смачну страву можна в агросадибах Володимиреччини: "Затишок", тел.:098 83 92 757.

Адреса:

34376, Рівненська область, Володимирецького району, с. Малі Телковичі

    Туристичні об’єкти

  • Історичні об’єкти
  • Культурологічні об’єкти
  • Сакральні об’єкти
  • Екологічні об’єкти
  • Активні об’єкти

Інфраструктурні об’єкти

Радiус пошуку
Прокласти маршрут