Кулінарна спадщина. Вареники з чорницями

У недільні та святкові дні поліщуки часто готували вареники. На Поліссі вареники варили із житнього, пшеничного, гречаного борошна; начиняли сиром, картоплею, квашеною капустою, з пшоняною кашею або товченою квасолею. Мастили вареники, залежно від пісних чи скоромних днів, олією або маслом. Улітку готували вареники з ягодами — з вишнями або чорницями.

Саме вареники з чорницями є найбільш смачною та популярною стравою на Поліссі, користються попитом у туристів. Крім споживчої, вареники виконували ще й магічну функцію: їх обов'язково варили у той день, коли народилося теля чи ягня. Це робили для того, щоб новонароджена худоба була такою повною, як вареник. В останній вікенд червня щороку такі вареники можна скуштувати на відкритому регіональному етно-тур фестивалі «Бурштиновий шлях» і в агросадибах Володимирецького району.

Адреса:

34300, Рівненська область, Володимирецький район, Володимирець

    Туристичні об’єкти

  • Історичні об’єкти
  • Культурологічні об’єкти
  • Сакральні об’єкти
  • Екологічні об’єкти
  • Активні об’єкти

Інфраструктурні об’єкти

Радiус пошуку
Прокласти маршрут